Evitar navegació.
Inici

8 dies al Marroc

Van decidir-nos anar cap al Marroc vuit dies i van posar la nostre coniança en aquesta agència de viatges. La veritat es que el resultat ha estat excel·lent però amb matissos.
Com a part negatiu volem resaltar el següent:

1. Si espereu probar la típica cuina marroquina en quedareu farts, donat que el guia ens va portar als restaurants que ell va voler (i dels quals segurament treuria un profit) i en els quals no hi havia carta. Només hi havia tagim, broquetes i amanida . Va haver dos dies que només van menjar tagim i amanida per què és l'únic que ens oferien. Sortosament ho van comentar al guia i van poder provar una altra cosa (sense sortir dels quatre plats). La veritat és que hem trobat a faltar una miqueta més de varietat culinaria.
2. L'agència ens va contractar un guia per veure Fes. El resultat va estar bé a mitjes sinó fos per la poca informació donada i per les 6 visites que van fer a botigues per comprar (de la qual treia el seu profit la guia). La part bona fou que sense guia no haguessin caminat tant profundament per Fes. Trobem que les visites a les botigues (gairebé obligades donat que estava conxorxat amb el conductor) feien perdre molt de temps i provocaven malentesos no desitjats (no voler comprar res o comprar en botigues que després et dones compte que són de les més cares però com et porta la guia en penses que són les millors).
3. Si penseu agafar un conductor pel tot terreny prepareu-vos a viure sensacions intenses. La velocitat elevada, els avançaments perillosos, la manca absoluta de respecte a les senyals de trànsit provoca que el teu cor vagi a cent per hora. Caldria avisar als conductors que els passatgers són europeus i estan acostumats a un altre tipus de conducció.
4. Els hotels, en general estan bé, però no espereu gran cosa. Són nets però senzills. El mejar es fa en base als quatre mejars abans explicats, però principalment el tagim. Potser caldria una miqueta de varietat. Ens va decebrer l'hotel de Marraqueix, el riad Omar. Nosaltres van estar a l'hotel només per dormir i per què estaven obligats. Recomanem a l'agència de viatges que no contracti més l'hotel. També s'ha de dir les coses bones: es trobava en ple centre de Marraqueix.
5. Si feu el Marroc en 8 dies com nosaltres prepareu-vos a estar hores i hores a sobre del cotxe. En un principi pot semblar que no ha de ser un problema però quan portes tres hores veient el mateix paisatge (desert rocallós) acabes avorrit.
6. Els hotels escollits es troben, normalment, fora dels lloc habitats (Gargantes del Todra, Merzhouga, Ait Ben Haddou) el que provocar certs problemes. El principal és que a les 6 de la tarda és de nit (són dues hores menys que aquí) i si es trobes fora d'un nucli habitat no sap que fer. Porteu-vos llibres, jocs o qualsevol altre cosa per passar el temps. És fa etern.
7. El conductor no sabia cap altre idioma que el francés, berber i àrab. Ja estàvem avisats per tant no hi ha queixa, però si tornés demanaria que sabés el meu idioma. Estar hores i hores al cotxe sens parlar amb el conductor pot resultar molt violent, a més de no poder rebre explicacions dels llocs per on passes.

Passem a les coses bones:

1. L'organització perfecte. No van tenir cap problema. Tot era en el seu lloc a l'hora indicada. El conductor acceptava els teux suggeriments i canvis de ruta.
2. El país meravellós. Digne de ser visitat. El contrats és brutal des del punt de vista de paisatge i huma. Fes és una passada!!! Ets sents transportat vuit segles enrera. Marraquèix és un gran centre comercial amb encant. El desert una anècdota.

En tot cap l'agència de viatge Marhaba ha respós a les meves expectatives i estem molt contents amb ella.
Si voleu més informació ens podeu escriure a olfela@hotmail.com