Marroc: memòria de la terra

Descarrega el catàleg

New Field

Presentació

Ruta paleontològica ideal per als fanàtics o professionals de la paleontologia.

Durada: 8 dies
La durada del viatge es pot adaptar segons els vostres desitjos.

El Marroc posseeix excepcionals riqueses naturals de fòssils de diferents èpoques i de totes les mides. Aquest circuit pel sud del Marroc és una iniciació al descobriment de la memòria de la terra i de la vida, recorrent llocs que mostren una fauna marina de més de 540 milions d’anys; però el Marroc també té fauna continental, entre la qual destaquen els dinosaures.

 

Itinerari

Dia 1: Espanya – Ouarzazate

Dia 2: Aït Benhaddou – Skoura – Gorges del Todra

Dia 3: Tinerhir -Dunes de Merzouga

Dia 4: Dunes de Merzouga

Dia 5: Dunes de Merzouga – M’Harich

Dia 6: M’Harich – N’Kob

Dia 7: N’Kob – Vall del Draa – Ouarzazate

Dia 8: Ouarzazate – Casablanca – Espanya

DESCRIPCIÓ DEL VIATGE

DIA 1: ESPANYA – CASABLANCA – OUARZAZATE

Vol Espanya – Casablanca. Sortida amb destí a Ouarzazate. El vol ens obliga a fer unes hores d’espera a l’aeroport de Casablanca, però és el punt
idoni per iniciar la ruta del sud. Arribada a última hora de la nit i trasllat a l’hotel.

DIA 2: AÏT BENHADDOU – SKOURA – GORGES DEL TODRA

Esmorzar. Abans de dirigir-nos cap a l’est, farem marrada per visitar la Kasbah d’Aït Benhaddou, declarada Patrimoni mundial de la Humanitat. El nostre recorregut segueix paral·lel al riu Dades per la denominada Ruta de les kasbahs i la vall de les Roses. Podrem aturar-nos al palmerar de Skoura, abans d’arribar a Tinerhir i visitar les Gorges del Todra, d’un marcat interès geològic. Nit a l’hotel Tombuctú, una kasbah admirablement adaptada com a hotel.

DIA 3: TINERHIR – DUNES DE MERZOUGA

Esmorzar. Deixem Tinerhir per anar en busca de fòssils als terrenys del Neocretaci –Turonià– a la regió de Goulmina. Després seguirem cap al Tafilalelt i les Dunes de Merzouga. Nit en alberg.

DIA 4: DUNES DE MERZOUGA

Esmorzar. Jornada en ple desert, a la recerca de fòssils goniatits i ortoceràtids de les èpoques del Devonià, prospecció a les zones de crinoïdeus del Càmbric, així com a les zones triàsiques riques en restes de taurons, dinosaures… Trobada amb els nòmades de Merzouga. Campament al desert.

 DIA 5: DUNES DE MERZOUGA – M’HARICH

Ens dirigim cap al sud en direcció a Taouz, coneguda pels seus bells minerals ferruginosos. Seguim cap a Kem Kem, l’indret on es va produir un descobriment extraordinari: el crani d’un dels dinosaures carnívors més grans (carcharodontosaurus saharicus) del Cenomanià (95 milions d’anys), i on també trobarem eriçons, dents de tauró i altres espècies. Finalment arribem al Djebel Zreg, on les formacions càmbriques contenen els més bells trilobits del Marroc. Nit en alberg a les gorges de l’oasi de M’harich.

Instal·lament a l’allotjament i sopar.

DIA 6: M’HARICH – N’KOB 

Creuem bonics paratges desèrtics, belles formacions geològiques i dunes. Arribarem al jaciment d’ortoceràtids (avantpassats dels ammonits, amb més de 420 milions d’anys) a Tazarine. A la tarda sortirem a descobrir els gravats rupestres que narren la història del Sàhara prehistòric (Neolític). Nit en una kasbah restaurada a N’kob, testimoni del passat gloriós de la tribu Aït Atta.

DIA 7: N’KOB – VALL DEL DRAA – OUARZAZATE

Esmorzar. Ens endinsem a la Vall del Draa i creuem el Saghro volcànic, aturant-nos a l’Aït Saouen, on visitem un jaciment d’algues fòssils del Precàmbric al Càmbric. A la tarda, arribada a Ouarzazate. Nit en hotel.

DIA 8: OUARZAZATE – CASABLANCA – ESPANYA

Trasllat a l’aeroport de Ouarzazate per retornar a la nostra ciutat d’origen, amb escala a Casablanca. Fi del viatge.

 

***FINAL DELS NOSTRES SERVEIS***

8 dies

A consultar

Especialitzat

Paleontològic

Altres viatges que et poden interessar

Kasbahs, desert i Marràqueix

Ruta ideal per descobrir el sud del Marroc, a ritme tranquil ideal per als qui viatgen en família.

La Vall de les Roses, del M’Goun al Dades

Un itinerari original i perfumat, sàvia barreja de canyons i de colls, de pobles típics i alcassabes d’arquitectura grandiosa…

Descobrint el Sàhara a peu

Aquest itinerari és una excel·lent iniciació al desert per a tots i no comporta cap dificultat. Són els dromedaris els … 

Planifiquem el teu viatge

Truca'ns

93 441 45 59