Marroc: memòria de la terra

Descarrega el catàleg

New Field

Presentació

Ruta paleontològica ideal per als fanàtics o professionals de la paleontologia.

Durada: 8 dies
La durada del viatge es pot adaptar segons els vostres desitjos.

El Marroc posseeix excepcionals riqueses naturals de fòssils de diferents èpoques i de totes les mides. Aquest circuit pel sud del Marroc és una iniciació al descobriment de la memòria de la terra i de la vida, recorrent llocs que mostren una fauna marina de més de 540 milions d’anys; però el Marroc també té fauna continental, entre la qual destaquen els dinosaures.

 

Itinerari

Dia 1: Espanya – Ouarzazate

Dia 2: Aït Benhaddou – Skoura – Gorges del Todra

Dia 3: Tinerhir -Dunes de Merzouga

Dia 4: Dunes de Merzouga

Dia 5: Dunes de Merzouga – M’Harich

Dia 6: M’Harich – N’Kob

Dia 7: N’Kob – Vall del Draa – Ouarzazate

Dia 8: Ouarzazate – Casablanca – Espanya

DESCRIPCIÓ DEL VIATGE

DIA 1: ESPANYA – CASABLANCA – OUARZAZATE

Vol Espanya – Casablanca. Sortida amb destí a Ouarzazate. El vol ens obliga a fer unes hores d’espera a l’aeroport de Casablanca, però és el punt
idoni per iniciar la ruta del sud. Arribada a última hora de la nit i trasllat a l’hotel.

DIA 2: AÏT BENHADDOU – SKOURA – GORGES DEL TODRA

Esmorzar. Abans de dirigir-nos cap a l’est, farem marrada per visitar la Kasbah d’Aït Benhaddou, declarada Patrimoni mundial de la Humanitat. El nostre recorregut segueix paral·lel al riu Dades per la denominada Ruta de les kasbahs i la vall de les Roses. Podrem aturar-nos al palmerar de Skoura, abans d’arribar a Tinerhir i visitar les Gorges del Todra, d’un marcat interès geològic. Nit a l’hotel Tombuctú, una kasbah admirablement adaptada com a hotel.

DIA 3: TINERHIR – DUNES DE MERZOUGA

Esmorzar. Deixem Tinerhir per anar en busca de fòssils als terrenys del Neocretaci –Turonià– a la regió de Goulmina. Després seguirem cap al Tafilalelt i les Dunes de Merzouga. Nit en alberg.

DIA 4: DUNES DE MERZOUGA

Esmorzar. Jornada en ple desert, a la recerca de fòssils goniatits i ortoceràtids de les èpoques del Devonià, prospecció a les zones de crinoïdeus del Càmbric, així com a les zones triàsiques riques en restes de taurons, dinosaures… Trobada amb els nòmades de Merzouga. Campament al desert.

 DIA 5: DUNES DE MERZOUGA – M’HARICH

Ens dirigim cap al sud en direcció a Taouz, coneguda pels seus bells minerals ferruginosos. Seguim cap a Kem Kem, l’indret on es va produir un descobriment extraordinari: el crani d’un dels dinosaures carnívors més grans (carcharodontosaurus saharicus) del Cenomanià (95 milions d’anys), i on també trobarem eriçons, dents de tauró i altres espècies. Finalment arribem al Djebel Zreg, on les formacions càmbriques contenen els més bells trilobits del Marroc. Nit en alberg a les gorges de l’oasi de M’harich.

Instal·lament a l’allotjament i sopar.

DIA 6: M’HARICH – N’KOB 

Creuem bonics paratges desèrtics, belles formacions geològiques i dunes. Arribarem al jaciment d’ortoceràtids (avantpassats dels ammonits, amb més de 420 milions d’anys) a Tazarine. A la tarda sortirem a descobrir els gravats rupestres que narren la història del Sàhara prehistòric (Neolític). Nit en una kasbah restaurada a N’kob, testimoni del passat gloriós de la tribu Aït Atta.

DIA 7: N’KOB – VALL DEL DRAA – OUARZAZATE

Esmorzar. Ens endinsem a la Vall del Draa i creuem el Saghro volcànic, aturant-nos a l’Aït Saouen, on visitem un jaciment d’algues fòssils del Precàmbric al Càmbric. A la tarda, arribada a Ouarzazate. Nit en hotel.

DIA 8: OUARZAZATE – CASABLANCA – ESPANYA

Trasllat a l’aeroport de Ouarzazate per retornar a la nostra ciutat d’origen, amb escala a Casablanca. Fi del viatge.

 

***FINAL DELS NOSTRES SERVEIS***

8 dies

A consultar

Especialitzat

Paleontològic

Altres viatges que et poden interessar

Kasbahs, desert i Marràqueix

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum at est mattis, placerat ligula nec, condimentum diam. 

La Vall de les Roses, del M’Goun al Dades

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum at est mattis, placerat ligula nec, condimentum diam. 

Descobrint el Sàhara a peu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum at est mattis, placerat ligula nec, condimentum diam. 

Planifiquem el teu viatge

Truca'ns

93 441 45 59